Culinair Reisburo
HomeReizenKookboekEvenementenTrainingen Happy ProjectsContact
Kookboek

In 2009 is Amsterdam de hoofdstad van de smaak. In het kader van dit thema heeft het Culinair Reisburo heeft een eerste kookboek geschreven in opdracht van stichting StadsSpelen: Amsterdam: stad van 1001 smaken. In de Week van de Smaak zal dit boek op 27 september om 16.00u worden gepresenteerd in de OBA (de bibliotheek naast het CS) en uitgereikt worden aan Johannes van Dam, culinair recensent.

Voor dit boek heeft auteur Brigitte Kuiper met fotografe Giusy de Ceglia () allerlei Amsterdammers bezocht met diverse culinaire achtergronden en heeft mét hen authentieke recepten vastgelegd. U krijgt een kijkje in de keuken van deze mensen, en naast een kort verhaal kunt u de heerlijkste recepten vinden om eens lekker uit te proberen.

Er staan wereldgerechten in zoals een nieuw-Hollandse stamppot, mosselen met sinaasappel, witlof met een saus van magor, lamsrug met ongehutste hutspot, en verder diverse Italiaanse, Marokkaanse en Surinaamse gerechten. Daarnaast is er ook Indiaas, Afrikaans, Caribisch, Irakees en Somalisch eten in het boek te vinden, waarmee u weer eens wat anders op tafel zet. Het boek sluit af met smakelijke toetjes, die leuk zijn om te maken met en voor kinderen. De gerechten zijn voor zowel de beginnende als de gevorderde thuiskok gemakkelijk te maken.

Vanaf oktober kunt u het boek verkrijgen bij ‘De Kookboekhandel’ aan de Haarlemmerdijk, nummer 33.

Wilt u ook een eigen professioneel kookboek hebben , een mooi relatiegeschenk of boek als smakelijk alternatief voor het kerstpakker, of wellicht een familiekookboek, mail dan naar . Wij nemen snel contact met u op.

Sitewax development